Vacatures Projectleider

Dubbel succes voor constructeurs-tweeling

Door: Jorrit en Stephan van Sloten

Jorrit en Stephan van Sloten. Tweelingbroers, studie- en vakgenoten. Allebei kwamen ze via Bouwselect aan het werk als constructeur. Twee succesvolle bemiddelingen die voor beiden hebben geleid tot een contract in dienst bij de opdrachtgever.

Na de middelbare school begonnen Jorrit en Stephan aan de studie werktuigbouwkunde, maar stapten al snel over naar bouwkunde. Ze kozen allebei voor de specialisatie constructie. En deden dezelfde minor: brandveiligheid. “Op een of andere manier was het logisch dat we dezelfde keuzes maakten. We hebben dezelfde interesses”, vertelt Stephan. Maar daar bleef het niet bij. Ook afstuderen deden de broers samen: bij een Belgische polypropyleenfabrikant deden ze onderzoek naar de toevoeging van polypropyleenvezels in beton, om het materiaal brandveiliger te maken. Jorrit: “We schreven onze scriptie samen op de bank thuis. We hadden nooit gedoe, weten precies wat we aan elkaar hebben.”

Positieve ervaring

Ze studeerden af in de tijd dat de crisis in de bouw had toegeslagen. In de zoektocht naar werk kwam Jorrit als eerste in contact met Bouwselect. Hij kon aan de slag bij een bedrijf dat zich bezig hield met aardbevingsproblematiek, maar dat ketste op het laatste moment af. Toch was zijn ervaring met Bouwselect positief. “Bouwselect is betrokken, houdt contact met je als je bent ingeschreven en gaat echt op zoek naar een goede match. En – anders dan veel andere bureaus – Bouwselect belooft niet van alles wat ze niet kunnen waarmaken.”

Toen Stephan na een anderhalf jaar durende uitstap naar het midden van land terug ging naar het noorden en zonder werk kwam te zitten, raadde Jorrit hem aan om Bouwselect te bellen. Stephan: “Het informele contact sprak me meteen aan. Bouwselect geeft duidelijk aan wat ze in je zien en wat de doorgroeimogelijkheden zijn.” Bouwselect vond werk voor Stephan bij ingenieursbureau Kwant Veendam. Daar werkt hij nog steeds naar volle tevredenheid, inmiddels in vaste dienst.

‘Dat wil ik ook’

Jorrit was inmiddels de richting van de brandveiligheid opgegaan. “Ik werkte bij een bedrijf dat advies en vergunningen deed. Maar ik twijfelde, zat niet echt op mijn plek”, vertelt hij. “Als ik Stephan hoorde praten over zijn werk, dacht ik: dat wil ik ook, de constructie in. Ik dacht meteen weer aan Bouwselect. Mijn accountspecialist kwam met een baan als constructeur bij Steenhuis Beton in Uithuizermeden. Op fietsafstand van mijn huis. Het gevoel was meteen goed. Ik kende er ook al veel mensen. Maar omdat de toenmalige constructeur met pensioen zou gaan en het een eenmansfunctie was, twijfelde de opdrachtgever of ik wel genoeg ervaring had.” Gelukkig durfde het bedrijf het met Jorrit aan en inmiddels is ook hij overgenomen door de opdrachtgever.

Als de tweeling elkaar treft gaan de gesprekken veelal over hun vak. “Dat is eigenlijk de enige interesse die we delen”, lacht Jorrit. Elkaars baan overnemen, zouden ze niet willen. Stephan: “Ik werk aan veel verschillende projecten, Jorrits werk is heel specifiek. We doen beiden precies wat bij ons past.”