Elk contact kan een kans op een baan zijn

Door: Alfred Guchelaar

Alfred Guchelaar werkt al ruim 30 jaar in het vak van calculator. Toen hij er een paar jaar geleden bij een ontslagronde bij zijn vorige werkgever uit moest, wilde hij niets liever dan gauw weer aan de slag. Hij vond een baan op detacheringsbasis, maar daar kon hij niet blijven. Toen kwam Bouwselect op zijn pad. 

“Bouwselect belde mij op: bouwbedrijf Rottinghuis had op stel en sprong een calculator nodig. Bouwselect was al op de hoogte van wie ik was en wat ik had gedaan, want we hadden al eerder contact gehad. Mijn CV sloot perfect aan, kreeg ik te horen en ik kon meteen op gesprek bij de opdrachtgever.” Toen ging het snel. Na een kwartier praten, kreeg Alfred te horen dat hij was aangenomen: “’Kun je morgen beginnen?’, werd mij gevraagd. En de dag erna was ik aan het werk.”

Het is inmiddels ruim een jaar geleden. Een jaar dat – voor opdrachtgever en werknemer – naar volle tevredenheid is verlopen. Al gauw kwam de vraag of Alfred in dienst zou willen komen van Rottinghuis. “Al na 3 weken gaf ik aan: ‘voor mijn part blijf ik hier’. Zo goed beviel het, van beide kanten. Ik heb toen eerst mijn jaarcontract bij Bouwselect uitgediend en sinds kort ben ik in dienst van Rottinghuis. De mensen van Bouwselect stonden daar helemaal achter. Ze streven ernaar dat, als ze je ergens plaatsen, je daar uiteindelijk ook kunt blijven.”

Persoonlijk contact

Het contact met Bouwselect heeft hij als heel prettig ervaren. “Bouwselect is persoonlijker dan andere bureaus”, geeft hij aan. “Af en toe word je opgebeld, als je jarig bent krijg je een kaartje. En jaarlijks wordt er een feest georganiseerd voor alle werknemers. Daardoor heb ik me ook echt onderdeel van Bouwselect gevoeld.”

Voor andere werkzoekenden heeft Alfred nog wel een tip: “Ga actief op zoek naar werk, leun niet achterover. Breid je netwerk uit, want elk contact kan een kans op een baan zijn. Kijk maar naar mij: doordat Bouwselect mij en mijn CV al kenden, wisten ze meteen dat ik de geschikte kandidaat was voor deze functie.”