Goed dat Bouwselect Social Return stimuleert

Door: Wisse Suurd

Sinds een klein jaar werkt Wisse Suurd bij Rottinghuis. Hij heeft een Wajong-status. HR-adviseur Margreeth van Biezen kijkt met een tevreden blik terug op de afgelopen periode.

Rottinghuis roept geregeld de hulp in van Bouwselect bij het invullen van vacatures. Tijdens een van die gesprekken kwam Wisse Suurd ter sprake. Bouwselect begeleidt hem bij het vinden van een werkplek met behoud van zijn Wajong-uitkering. Hij heeft een achtergrond in de bouw en kreeg na een ongeluk te maken met beperkingen. Van Biezen: “Het verhaal achter de medewerker sprak me aan. We zijn weliswaar een bedrijf met een winstoogmerk maar verliezen daarbij zeker onze maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uit het oog. In het geval van Wisse vroegen wij ons af: wat kan hij voor ons betekenen. Dus wat kan hij wél in plaats van de beperkingen leidend te laten zijn.”

Gedreven medewerker

Suurd kreeg een proefplaatsing bij Rottinghuis aangeboden. Van Biezen: “We hebben eerst gekeken welke werkzaamheden bij hem pasten en daarna in overleg met hem een gevarieerd takenpakket opgesteld. In de eerste instantie heeft hij hoofdzakelijk ondersteunende werkzaamheden op de afdeling werkvoorbereiding gedaan. Nu hebben we hem een eigen takenpakket gegeven en hij fungeert nu als medewerker KAM en ondersteunt de KAM-coördinator bij haar werkzaamheden.”

“We hebben er een gedreven medewerker bij gekregen”, vertelt ze. “Wisse ligt heel goed in de groep en is gemotiveerd en loyaal en daarnaast gewoon een goeie kerel!”

Van Biezen vindt het een positief gegeven dat Bouwselect haar in contact heeft gebracht met Wisse Suurd. “Het is goed dat een detacheringsbureau arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleert en daarin met bedrijven meedenkt. Want ook de uitzendbranche heeft daar een verantwoordelijkheid in.”