Ik had niet verwacht dat een bureau zó zijn best voor me zou doen

Door: Henk Mulder

Het bedrijf waar Henk Mulder werkte, ging failliet. Hij werkte een tijdje op projectbasis maar kwam daarna thuis te zitten. Vanwege zijn leeftijd – Henk is vijftiger – had hij niet verwacht gemakkelijk weer aan de slag te komen. Maar dankzij bemiddeling van Bouwselect werkt hij nu alweer driekwart jaar in een baan die uitstekend bij hem past.

“Sinds september werk ik als werkvoorbereider bij Talen-Noord, een vastgoedonderhoudsbedrijf uit Makkum” , vertelt Henk. “Een verantwoordelijke baan, waarin ik van begin tot eind verantwoordelijk ben voor de werkzaamheden in het kader van woningverbetering. Ik doe de calculatie, bestel materialen, meet op locatie op, doe de administratie, monitor doelstellingen en ga zo maar door. Ook heb ik geregeld contact met bewoners en overleg met hen over de werkzaamheden en inventariseer hun wensen.” Het werk bevalt hem. “Ik krijg de kans me te ontwikkelen en groei in mijn rol.”

Uitgerangeerd
Bouwselect kende Henk al uit het verleden en kende zijn kwaliteiten daardoor goed. Hij werd voor deze functie benaderd vanwege zijn bouwkundige kennis en betrokken instelling. “Bouwselect wist wat ze aan me hebben en had het volledige vertrouwen. Dat gaf mij een goed gevoel. Toen ik thuis kwam te zitten, dacht ik dat het moeilijk zou worden om weer aan de bak te komen, op mijn leeftijd. Ik dacht dat ik uitgerangeerd was. Maar een paar weken na mijn eerste gesprek met Bouwselect, kon ik al aan het werk! Ik had niet verwacht dat iemand zo zijn stinkende best voor me zou doen als Bouwselect dat heeft gedaan.”

Ondanks de goede ervaring met Bouwselect hoopt Henk dat hij bij zijn opdrachtgever in dienst kan treden. Daarover gaat hij binnenkort in gesprek met Talen. Tot die tijd voelt hij zich echt onderdeel van Bouwselect: “Het prettige contact met mijn accountmanager, het kerstpakket, het ontzettend gezellige jaarlijkse bowlinguitje met alle medewerkers… Dat zal ik zeker nog missen, mocht ik een vaste baan krijgen!”