Marjet Poorta

Ik kan goed levelen met mijn accountspecialist

Door: Marjet Poorta

Marjet Poorta is 22 jaar en studeerde afgelopen zomer af aan de Hanzehogeschool waar ze de opleiding Vastgoed & Makelaardij volgde. Na een korte carrière bij het klantcontactcentrum van een woningbouwvereniging is ze nu begonnen aan haar tweede echte baan: als backofficemedewerker bij Bouwadvies van Maaren in Leek. Heel iets anders dan waar voor ze geleerd heeft, maar werk dat uitstekend bij haar past. “Ik kan hier zoveel leren.”

Toen Marjet na een paar maanden doorhad dat haar vorige baan niet bij haar paste, zocht ze via het internet naar iets nieuws. “Ik kwam toen op de website van Bouwselect terecht, waar ik een vacature zag van junior calculator. Ik wist eigenlijk niet eens precies wat dat inhield”, lacht ze. “Maar ik dacht: ik stuur gewoon mijn CV op en als ik dan op gesprek kan komen, krijg ik in ieder geval een beeld van wat Bouwselect voor me kan doen.”

“Met mijn accountspecialist Tim Verweel klikte het meteen. Hij is een jonge vent, waardoor we goed konden levelen. Ons eerste gesprek was gemakkelijk en ontspannen. Gezellig zelfs. Tegelijkertijd had ik meteen door dat Bouwselect echt een professioneel bureau is. Ik voelde me door Tim serieus genomen. Hij vroeg goed door naar wat ik wil en ook wat ik juist niet wil. Toen hij de mogelijkheden met me doornam, kwam de functie van backofficemedewerker ter sprake. Die sprak me meteen aan.”

Beste keus

Tim stelde Marjet voor bij het bouwadviesbureau en de dag erna kon ze op sollicitatiegesprek komen. Waarna ze diezelfde dag nog hoorde dat ze aangenomen was. Marjet: “Ik had ook nog een ander aanbod, maar het werd me al gauw duidelijk dat de baan bij Van Maaren de beste keus was. Het technische van de functie boeit me. Mijn werk is heel divers en interessant. Het is allemaal nog nieuw en ik moet nog veel leren. Gelukkig werk ik in een fijn team en krijg ik alle hulp van mijn collega’s.”

“Ik raad andere werkzoekenden zeker aan om contact te leggen met Bouwselect. Ook als je uit een andere richting komt. Bouwselect is een professionele en open organisatie die zich voor de volle 100% inzet om werk voor je te vinden. Met een groot netwerk van interessante opdrachtgevers.”