Voor Bouwselect is mijn CV geen strooigoed

Door: Peter Heersema

Hts’er Peter Heersema is al meerdere malen door Bouwselect gedetacheerd, bij verschillende opdrachtgevers. Op dit moment werkt hij als werkvoorbereider bij Strukton, een groot bouw- en spoorbedrijf.  “Bouwselect kent de markt door en door”, geeft hij aan.

Peter zocht voor het eerst contact met Bouwselect in 2009, toen hij vanuit het midden van het land terugkeerde naar het noorden. “Ik kwam uit de nieuwbouw, maar wilde wat meer variatie: onderhoud en beheer bijvoorbeeld. Bouwselect vond een leuke functie voor me bij Heijmans. Daar ben ik als werkvoorbereider ‘hand- en spandiensten’ gaan doen.”

Niet voor het oprapen

De baan beviel hem, maar de werkzaamheden liepen terug en daarom zocht Peter een jaar later weer contact met Bouwselect. Hij kreeg een contract voor een jaar en ook daarna vond hij via Bouwselect weer een passende functie. “In mijn vakgebied ligt het werk de laatste jaren niet voor het oprapen”, vertelt Peter. “Bouwselect is het enige bureau dat er steeds weer in slaagt iets voor mij te vinden. Hoe dat komt? Doordat Bouwselect de markt beter kent dan anderen. Daarnaast hebben ze een feilloos gevoel voor welke werkgever bij welke werknemer past.”

Zorgvuldig
Minstens zo belangrijk vindt Peter de zorgvuldigheid waarmee Bouwselect met zijn Curriculum Vitae omgaat. “Sommige andere bureaus gooien je CV voortdurend over de schutting, ook als je waarschijnlijk geen match bent. Bouwselect kijkt echt goed naar wat iemand te bieden heeft en gaat niet te gehaast te werk. Een CV is voor Bouwselect geen strooigoed. Als het bureau je aan een bedrijf voorstelt, is het sowieso serieus.”