Werken op detacheringsbasis beviel beter dan verwacht

Door: Alfred Meijer

Alfred Meijer was op zoek naar een vaste baan en toen Bouwselect hem benaderde voor een functie in detacheringsverband had hij dan ook de nodige scepsis. Toch werkt Alfred inmiddels al geruime tijd op uitleenbasis bij Visser & Smit Bouw. Tot volle tevredenheid van alle partijen.

Maar binnenkort komt er een eind aan zijn periode bij Bouwselect. Niet omdat de baan hem niet bevalt, maar omdat Visser & Smit hem nu in eigen dienst neemt. En zo heeft Alfred uiteindelijk toch dat vaste dienstverband waarnaar hij op zoek was. “Zo’n detachering zag ik eerst helemaal niet zitten”, vertelt hij. “Maar Bouwselect was heel eerlijk tegen me en maakte duidelijk dat het in deze tijd en de moeilijke markt lastig zou zijn om een vaste baan te vinden.”

Een van hen
Hij besloot daarop om toch op gesprek te gaan voor een functie als calculator bij Visser & Smit Bouw. Daar hoorde hij wederom dat een vast dienstverband geen mogelijkheid was; Visser & Smit leent personeel altijd eerst een periode in. Alfred: “Maar ze maakten ook duidelijk dat er geen verschil zou zijn tussen mij en de andere medewerkers. ‘Je wordt gewoon een Visser & Smitter’, zeiden ze. En zo was het ook: ik heb me vanaf de eerste dag één van hen gevoeld.”

Betrokken
Bovendien werd de afspraak vastgelegd dat Alfred na een jaar gedetacheerd te zijn in dienst van het bedrijf zou komen. “Door de crisis is dat even blijven liggen en werd het anderhalf jaar, maar nu is het zover.” Op zijn tijd bij Bouwselect kijkt Alfred positief terug. “Bouwselect is erg betrokken, zonder zich teveel te bemoeien met mijn werk. De lijnen zijn kort en alles wordt goed en snel geregeld. Het is een heel prettig bureau om mee samen te werken.”