2 jul
Nieuws

BIM voorlichtingsmiddag groot succes!!

Door Loretta

Op initiatief van Bouwselect is er donderdag 6 juni j.l. een BIM voorlichtingsmiddag georganiseerd. Dankzij presentaties van mevrouw van Loon namens Itannex en de heer Bergboer namens Bartels Engineering is deze bijeenkomst een groot succes geworden!

Voor diegene die niet weten wat BIM precies inhoudt; het is een informatiemodel dat gemaakt en gebruikt wordt bij een manier van ontwerpen en bouwen van gebouwen en constructies. Alle informatie omtrent ontwerp ( en eventueel bestek) wordt opgeslagen in een 3-D tekenmodel. Dit is een onderdeel van het totale model. Ook kan andere informatie over het bouwwerk in het model geïntegreerd worden, zoals functies van ruimtes en onderdelen, planning van werkzaamheden en gemaakte uittrekstaten. Hierdoor kunnen faalkosten worden gereduceerd doordat alle betrokken partijen over dezelfde en juiste informatie beschikken .

Deze bijeenkomst werd gehouden in het Hampshire Hotel – Plaza in Groningen waarbij er een goede opkomst was van 20 geïnteresseerden van verschillende bouwbedrijven, architectenbureaus en toeleveranciers in de bouw. Onder het genot van een hapje en een drankje is de middag afgesloten aan de bar waar nog even de gelegenheid was om na te praten.

Wij willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage en inzet bij deze presentaties!