Ervaringen

"Een baan nog voordat je afstudeert"

Binnen 24 uur een baan, in het juiste vakgebied, helemaal aangepast op de persoonlijke situatie. Het klinkt onmogelijk, maar voor Tjerk Koster bleek dat het niet. Een dag nadat hij Bouwselect benaderde, kreeg hij de baan die perfect aansluit op zijn kennis én beschikbaarheid. Nu werkt hij naast zijn afstuderen als tekenaar bij een houtskeletbouwbedrijf.

Tjerk Koster

"Bij Bouwselect staat je ambitie centraal, ook als je nog studeert"

Bouwselect bemiddelt niet alleen afgestudeerde specialisten in de bouw, maar ook aankomende vakspecialisten die nog met hun studie bezig zijn. Neem nu Nick Hake, 24 jaar en student Hbo Bouwkunde en Architectuur. Met al flink wat ervaring in de bouw op zak, besloot hij dat hij naast zijn opleiding best nog tijd had voor een parttime baan.

Nick Hake

"Werken met Wajong loont"

Twee jaar lang werkte Wisse Suurd op uitzendbasis bij Rottinghuis. Aan die periode kwam een eind toen het bouwbedrijf hem begin dit jaar een vast contract aanbood. Een enorme kans voor Wisse, die vanwege beperkingen opgelopen door een ongeluk vanuit een Wajong-status werkt: "Het is een lange zoektocht geweest."

Wisse Suurd

"Bouwselect stimuleert het volgen van een opleiding"

Dat werknemers zich gedurende hun loopbaan blijven ontwikkelen, vindt Bouwselect belangrijk. Dat kan aan het begin van een nieuwe baan zijn, om de benodigde competenties op te doen. Maar ook mensen die al langere tijd bij een opdrachtgever werken, krijgen de kans zich te ontplooien door een cursus of opleiding te volgen. Bouwselect zet zich in om dat mogelijk te maken en begeleiden.

Stephan Sloten, Sander Postma en Rianne Stobbe

"Elk contact kan een kans op een baan zijn"

Alfred Guchelaar werkt al ruim 30 jaar in het vak van calculator. Toen hij er een paar jaar geleden bij een ontslagronde bij zijn vorige werkgever uit moest, wilde hij niets liever dan gauw weer aan de slag. Hij vond een baan op detacheringsbasis, maar daar kon hij niet blijven. Toen kwam Bouwselect op zijn pad.

Alfred Guchelaar

"De belofte van een 'hecht team' sprak me aan"

“Waarom ik heb gekozen voor een stage bij Bouwselect? Ik vond het belangrijk om een stageplaats te vinden waar je niet wordt gezien als ‘de stagiaire’. Toen ik de vacature van Bouwselect tegenkwam, dacht ik: ‘Eindelijk een bedrijf met een team!’ Want in de vacature stond beschreven dat je onderdeel zou worden van een hecht team dat ook buiten werktijd met elkaar optrekt."

Manon Lageweg

"Ik had niet verwacht dat een bureau zó zijn best voor me zou doen"

Het bedrijf waar Henk Mulder werkte, ging failliet. Hij werkte een tijdje op projectbasis maar kwam daarna thuis te zitten. Vanwege zijn leeftijd – Henk is vijftiger – had hij niet verwacht gemakkelijk weer aan de slag te komen. Maar dankzij bemiddeling van Bouwselect werkt hij nu alweer driekwart jaar in een baan die uitstekend bij hem past.

Henk Mulder

"'Goed dat Bouwselect Social Return stimuleert'"

Sinds een klein jaar werkt Wisse Suurd bij Rottinghuis. Hij heeft een Wajong-status. HR-adviseur Margreeth van Biezen kijkt met een tevreden blik terug op de afgelopen periode: "Het is goed dat een detacheringsbureau arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt stimuleert en daarin met bedrijven meedenkt."

Margreeth van Biezen

"Door Bouwselect heb ik het vertrouwen nooit verloren"

De werkgelegenheid in de Bouwsector heeft flink te lijden onder de crisis. Als pas afgestudeerd bouwkundige is een baan vinden dan ook niet gemakkelijk. Ahad Al-Kailany vond dankzij Bouwselect drie jaar na het afronden van haar opleiding gelukkig tóch werk in haar vakgebied.

Ahad Al-Kailany

"Mijn missie was: aan het werk"

Een studie afronden, solliciteren en een baan vinden die bij je past. Het klinkt als de gewoonste zaak van de wereld, maar soms ligt het minder eenvoudig. Als je door een ziekte beperkt bent in je mogelijkheden is werk vinden een stuk moeilijker. Toon, die met ernstige nierproblemen kampt, vertelt erover. Sinds kort is hij met een Wajong-status in dienst bij Bouwselect en werkt hij als werkvoorbereider / calculator bij een bouwbedrijf.

Toon

"De beste match maken, daar ga ik voor!"

Sinds 1 maart hebben wij een nieuwe medewerker: Rikus Venema. Als junior accountspecialist gaat hij voor Bouwselect bezig met werving en selectie, relatiebeheer en acquisitie. "De nuchtere en aanpakkerscultuur van de bouwsector in combinatie met de commerciële aspecten spreken mij aan. Het adviseren van en meedenken met klanten is iets dat me goed ligt", vertelt Rikus.

Rikus Venema

"Als de match goed is, passen alle puzzelstukjes"

Bij werving en selectie draait het om het vinden van de perfecte match: de ideale persoon voor een functie en de ideale baan voor een werkzoekende. In het geval van Siemon Bisschop en Blaauw Ingenieurs & Adviseurs pakte dit, dankzij de bemiddeling van Bouwselect, bijzonder goed uit.

Siemon Bisschop en Bert Blaauw

"Ik was verbaasd dat ik zó snel een baan had"

Een baan vinden nog voordat je je diploma op zak hebt. Dat is iets waar veel studenten van dromen. Zeker in een tijd waarin het werk niet voor het oprapen ligt. Het overkwam Kevin Boer. Via Bouwselect is hij aan de slag als bouwkundig tekenaar. Terwijl hij zijn laatste tentamen komende zomer nog moet halen!

Kevin Boer

"Bouwselect heeft oog voor type mens"

Nanda Dijkstra werkt als werkvoorbereider service en onderhoud bij Heijmans Bouw. Na een aantal banen die het net niet waren, heeft ze dankzij Bouwselect nu werk waarin ze helemaal op haar plaats is. "Bouwselect heeft oog voor welk type mens bij welk bedrijf past", aldus Nanda.

Nanda Dijkstra

"Mijn werk geeft me positieve energie"

Dennis Bettenbroek werkte een klein decennium aan allerlei projecten in met name de industriebouw, toen hij het tijd vond om terug te keren naar zijn ‘echte’ vak: civiele techniek. Bouwselect bezorgde hem een baan in het project Gemini, de bouw van een windmolenpark in de Noordzee. Hier kan Dennis helemaal zijn ei kwijt.

Dennis Bettenbroek

"Maak van Social Return on Investment een kracht"

Dat de overheid bij een aanbesteding geregeld de verplichting stelt om langdurig werklozen of mensen met een arbeidshandicap in te zetten, schrikt veel bedrijven af. Maar: Social Return on Invenstment (SROI) hoeft geen blok aan het been te zijn. Sterker nog: het kan een kracht worden, als je het maar op de juiste manier aanpakt, legt accountspecialist Jan Joris Groenewold uit.

Jan Joris Groenewold

"Wat coaching kan opleveren"

Zo nu en dan komt het voor: op papier lijken bedrijf en kandidaat een perfecte match, maar in de dagelijkse praktijk voldoet de werknemer niet helemaal aan de verwachtingen. Het overkwam Jopie Dragt, directeur van Dragt Houtkonstrukties en zijn medewerker Sjoerd, via Bouwselect gedetacheerd als werkvoorbereider / tekenaar. Een door Bouwselect aangeboden coachingstraject zorgde ervoor de werkgever en werknemer nu wél tevreden zijn.

Jopie Dragt en Sjoerd

"Een goede start van mijn carrière"

Bouwselect bemiddelt meestal voor banen in Noord-Nederland, maar dat betekent niet dat de kandidaten alleen uit de noordelijke provincies komen. Is de geschikte kandidaat in de buurt niet te vinden, dan kijkt Bouwselect verder. En regelt dat werkgever en kandidaat elkaar, ondanks de afstand, tóch vinden.

Mark Reekers

"Leuke baan dankzij out of the box denken"

Na een jarenlange carrière in de bouw koos Ronald Nijwening begin dit jaar voor een verrassende nieuwe werkkring buiten zijn vakgebied. Sinds januari werkt hij als projectmanager bij Spaans Babcock, de grootste producent van vijzelpompen en componenten voor de behandeling en zuivering van afval- en rioleringswater.

Ronald Nijwening

"SROI: veel meer mogelijk dan men denkt"

De opdrachtgever het werk uit handen nemen en SROI op een aantrekkelijke en flexibele manier zo effectief mogelijk inzetten, zodat er voor werknemer en werkgever een win-winsituatie ontstaat. Zo omschrijft accountspecialist Jelmer Hornstra de meerwaarde van het betrekken van Bouwselect bij Social Return on Investment, de verplichting die de overheid soms stelt om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten.

Jelmer Hornstra

"Voor Bouwselect is mijn CV geen strooigoed"

Hts'er Peter Heersema is al meerdere malen door Bouwselect gedetacheerd, bij verschillende opdrachtgevers. Op dit moment werkt hij als werkvoorbereider bij Strukton, een groot bouw- en spoorbedrijf. “Bouwselect kent de markt door en door”, geeft hij aan.

Peter Heersema

"Werken op detacheringsbasis beviel beter dan verwacht"

Alfred Meijer was op zoek naar een vaste baan en toen Bouwselect hem benaderde voor een functie in detacheringsverband had hij dan ook de nodige scepsis. Toch werkt Alfred inmiddels al geruime tijd op uitleenbasis bij Visser & Smit Bouw. Tot volle tevredenheid van alle partijen.

Alfred Meijer

"Bouwselect zorgt voor een duurzame klantenrelatie"

draaijer+partners, adviesbureau in de wereld van gebied, gebouw en gebruik, werft zijn meeste medewerkers zelf via social media. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om specialisten in de bouwgerelateerde sector te vinden, besteedt het bureau de werving en selectie zo nu en dan uit. Met Bouwselect zijn de ervaringen meer dan goed.

Yolanda Nout

"Bouwselect spreekt de taal van de sector"

Bekend met de specifieke markt en de focus op het noorden van het land. Dat waren voor Esha Infra Solutions, producent van wegonderhoudsproducten, de redenen om met Bouwselect in zee te gaan. “Bouwselect spreekt de taal van de sector”, aldus directeur Ludo van Duuren.

Ludo van Duuren