De baan sluit perfect aan op mijn specifieke eisen

Door: Sam van Zuiden

In zijn laatste jaar van de mbo-opleiding Bouw en Architectuur wist Sam van Zuiden twee dingen zeker: dat hij een toekomst ambieerde als bouwkundig constructeur en dat hij niet nog vier jaar lang elke dag naar school wilde. Met deze duidelijke wens, werken en leren tegelijk, nam hij contact op met Bouwselect.

“Mijn eindstage liep ik bij een ingenieursbureau”, vertelt Sam. “Een leuk bedrijf, waar ik graag had willen blijven. Maar ik was op zoek naar een werkgever die me minstens vier jaar lang werk kon garanderen, de periode dat ik de studie Bouwkunde ga volgen. Het ingenieursbureau kon dit niet bieden, dus ik moest op zoek naar een andere baan. Van iemand die daar werkte, hoorde ik over Bouwselect.”

Sam stuurde zijn CV op en werd uitgenodigd om kennis te komen maken. “Dat eerste gesprek gaf me meteen een goed gevoel. De accountspecialist van Bouwselect nam uitgebreid met me door wie ik ben en wat ik zoek. Hij gaf eerlijk aan dat mijn eis erg specifiek was en dat een bedrijf echt zin zou moeten hebben in de investering.”

Interessant vakgebied

Ondanks zijn ingewikkelde wens lukte het Bouwselect om Sam binnen twee weken aan een contract te helpen. Bij een ingenieursbureau in Groningen dat actief is in aardbevingsonderzoek en het aardbevingsbestendig maken van woningen. Een interessant vakgebied, vind hij. Sam gaat er 32 uur per week aan de slag als Revit-tekenaar. Dankzij zijn opleiding heeft hij veel ervaring met dit software- en tekenpakket waarin gebouwen volledig in 3d getekend kunnen worden. De baan valt prima te combineren met zijn – deels door Bouwselect gefinancierde – deeltijdopleiding Bouwkunde aan het Hoger Technisch Instituut in Amsterdam.

Sam: “Wat mij aanspreekt in de functie is dat ik ga werken aan oude gebouwen. Die hebben een veel ingewikkeldere constructie dan nieuwbouwwoningen. Om er een 3d-model van te maken, moet je echt uitpuzzelen hoe je het kan uitwerken. Boeiend, vind ik dat.” Ook het feit dat hij er na zijn studie kan doorgroeien in een andere functie, bevalt Sam. “Het bureau biedt allerlei mogelijkheden voor cursussen. En in de toekomst zou ik een rol binnen het bedrijf kunnen gaan vervullen die er nu nog niet is, bijvoorbeeld een combinatie van engineeringwerk en het uitwerken van ontwerpen.”

Persoonlijke dienstverlening

De manier waarop Bouwselect aan het werk is gegaan met zijn wensen, vindt Sam bijzonder. “Bouwselect heeft mijn ambitie centraal gesteld. Het is een heel professioneel bureau, de medewerkers weten precies waar ze mee bezig zijn en hebben een groot netwerk in het werkveld. Tegelijkertijd is de dienstverlening heel persoonlijk. Dat maakt Bouwselect in de wereld van de detacheringsbureaus echt uniek.”