Bernd Jan Grave

In goede en in slechte tijden de zekerheid van werk

Door: Bernd Jan Grave

Tal van opdrachtgevers en zeer diverse projecten: Bernd Jan Grave werkt al bijna 9 jaar via Bouwselect. Gestart als tekenaar, werk- en planvoorbereider en projectleider in de bouw –en civiele techniek. In tijden van crisis maar ook nu de economie weer aangetrokken is bleven Bouwselect en Bernd Jan loyaal aan elkaar. “Bij Bouwselect maak je echt onderdeel uit van het bedrijf.”

Nadat Bernd Jan in 1998 de MTS weg- en waterbouw af had gerond werkte hij achtereenvolgens bij de gemeente Groningen en diverse ingenieursbureaus. Toen in 2010 de crisis uitbrak, moest hij weg bij zijn toenmalige werkgever. “Een lastige periode om werk te vinden”, vertelt hij. Via deze website kwam ik in contact met Bouwselect. Mijn eerste indruk was meteen goed. Wat een prettige no nonsense-club. Ik had direct het gevoel dat ik er al jaren kwam.”

In vaste dienst

Ondanks de economische laagconjunctuur wist Bouwselect hem aan werk te helpen. “Ik heb allerlei projecten gedaan. Zo was ik betrokken bij de bouw van een energiecentrale in Groningen, heb ik projecten gedaan voor een betonfabriek net over de grens in Duitsland en heb voor een oliemaatschappij gewerkt aan de uitbreiding van een ondergrondse gasopslag. Allemaal tijdelijke projecten waarbij ik meestal van tevoren al wist wanneer het klaar was. Dat geeft variatie maar ook onzekerheid. Gelukkig kon ik bij Bouwselect in dienst komen, zodat ik de garantie op werk en inkomen had.”

Bernd Jan genoot van de grote en uitdagende projecten die hij kon doen. Maar hij begon ook een vaste werkomgeving te missen. “Die afwisseling is leuk, maar je moet steeds opnieuw een bedrijf leren kennen. Na een aantal jaar word je daar moe van. Ik had behoefte aan vastigheid, collega’s voor een langere periode kennen.”

Langere tijd

Bouwselect hielp hem aan een baan als projectleider op het gebied van aardbevingen bij een ingenieursbureau. “Hier ben ik uiteindelijk vier jaar gebleven.” Inmiddels werkt hij als planvoorbereider bij een aannemer in Assen. In eerste instantie voor een jaar, maar met de optie om overgenomen te worden. Bernd Jan: “Daar staat Bouwselect ook helemaal achter. Sowieso hebben ze mij nooit tegengehouden om verder te kijken. ‘Als je via een ander aan de slag kan met werk dat bij je past, moet je dat gewoon doen’, is mij verteld. Maar dat is er tot op heden nooit van gekomen. Het werken via Bouwselect bevalt mij gewoon erg goed.”