Jack en Jan Corman

Vader en zoon: beiden werkzaam via Bouwselect

Door: Jack en Jan Corman

Vader Jack en zoon Jan. Beiden met een liefde voor Noord-Nederland, beiden werkzaam in de bouw. En allebei gedetacheerd door Bouwselect. “Van het enorme netwerk van Bouwselect pluk je als werkzoekende de vruchten.”

Jack Corman heeft een lang arbeidsverleden als bouwkundig ingenieur. In het noorden van het land werkte hij bij architecten- en ingenieursbureaus, waarna hij naar Enschede vertrok om daar veertien jaar vastgoedbeheer en advies bij de gemeente te doen. Maar Jack miste het noorden en besloot een aantal jaar geleden om samen met zijn vrouw terug te verhuizen. “Ik had ervaring met aardbevingen en de invloed daarvan op gebouwen en kreeg werk bij Arcadis”, vertelt hij. Er volgden verschillende functies in het aardbevingsdossier. “Op een gegeven moment zocht ik een nieuwe baan en kwam ik in contact met Bouwselect.”

Jack sprak Stefan Hermans aan de telefoon en een dag later ontmoetten ze elkaar. “Dat was bij mij thuis op de koffie in Tynaarlo. Stefan woont in de buurt en stelde voor om niet op kantoor af te spreken, maar naar mij toe te komen. Het was een prettig en open gesprek. Stefan was duidelijk over de mogelijkheden. Recht-toe-recht-aan, daar hou ik – als noorderling – van. Hij had meerdere opties voor me en niet veel later kon ik via Bouwselect aan het werk.”

Vertrouwen

Zoon Jan was inmiddels in zijn voetsporen getreden en had de opleidingen Bouwkunde en Vastgoed en Makelaardij gevolgd. Ook hij wilde graag naar het noorden verhuizen. “Ik ben geboren Groninger”, aldus Jan. “En toen mijn ouders terug waren gegaan, kwam ik er ook weer vaak.” Op zoek naar werk adviseerde zijn vader hem om contact te zoeken met Bouwselect. “Hij was zeer tevreden over hoe Bouwselect te werk gaat. ‘Bel Stefan eens’, zei hij me.”

“In dat eerste gesprek vertelde Stefan veel over hoe Bouwselect werkt en wie hun opdrachtgevers zijn. Dat gaf vertrouwen. Ook kon ik uitgebreid mijn verhaal doen. Het tweede gesprek was een stuk informeler, alsof ik met een oude bekende zat te praten. Ik voelde me begrepen; dat ik kon zijn wie ik ben. Stefan zei: ‘Ik ga een leuke baan voor je zoeken, Jan’. Dat had ik zo nog niet eerder van een detacheringsbureau gehoord.”

Niet via vacaturesites

Jan is inmiddels aan de slag als projectmedewerker bij Syplon, adviesbureau in bouwmanagement en huisvesting. Erg divers werk, waarin hij zijn kwaliteiten goed kwijt kan. Vader Jack is onlangs aan een nieuwe baan bij Adviesburo Van der Plas b.v. begonnen. Ook weer via Bouwselect. “Dit soort vacatures vind je niet op vacaturesites”, geeft hij aan. “Bouwselect heeft een groot netwerk in het vakgebied, daar pluk je als werkzoekende de vruchten van.”

Als het om werk en hun vak gaat, bespreken Jack en Jan veel. Jan: “Eigenlijk is het best bijzonder om dat zo te kunnen delen. Maar voor ons ook de normaalste zaak van de wereld. We zijn erg close als familie en oprecht geïnteresseerd in elkaar. Dat het allemaal zo is gelopen en we nu via dezelfde werkgever werken, dat vinden we mooi.”